weet waar u onderneemt
professionele hulp bij vestiging in groeiregio Haaglanden

Neem contact op


Voor elke vraag kunt u bij ons terecht  op werkdagen: 09:00 uur tot 17:00 uur.

Bel: 088 - 015 17 00

 

Of stuur een e-mail

Hoe helpen wij?

Als u morgen besluit dat het tijd is voor een nieuwe bedrijfslocatie, dan wilt u daar het liefst de volgende maand al kunnen zitten. Als het al niet sneller kan. Maar wat is de beste locatie in de regio? Welke selectiecriteria moet u hanteren en hoe vindt u die optimale plek voor uw specifieke werkzaamheden? Het kost helaas veel tijd om deze antwoorden te vinden. Zeker als u dat zelf naast uw eigen werk allemaal moet uitzoeken.

Stap 1: Samen ‘de vraag’ scherp krijgen

Businesspark Haaglanden helpt u bij deze zoektocht en neemt veel werk uit handen. Dat doen wij allereerst door samen boven tafel te krijgen wat de belangrijkste vestigingsfactoren zijn in uw specifieke situatie. Hoe bereikbaar wilt u zijn? Heeft u hoog opgeleid of tijdelijk personeel nodig? Extra parkeerplekken? Een zichtlocatie? Groen in de buurt of water? Een goeie tram- of busverbinding met de stad? Woningen in de buurt? Extra afzetmarkt? Korte afstand tot uw oude klanten,… U begrijpt het al, elke ondernemer heeft zijn unieke vestigingsfactoren.

Stap 2: Met kennis van de regio

Als de vraag eenmaal duidelijk is, dan volgt de tweede stap. Omdat onze professionals Haaglanden door en door kennen, is het voor hen eenvoudiger om een aantal passende locaties voor te stellen. Zij weten exact wat de bereikbaarheid is van de verschillende locaties, kennen de cijfers over de lokale afzetmarkt, beschikbaarheid van (tijdelijk) personeel, noodzakelijke vergunningen, soortgelijke ondernemers in de buurt. In het kort: zij kunnen snel inschatten of een beschikbare locatie past bij uw bedrijfsprofiel.

Stap 3: Bij de realisatie van uw bedrijfslocatie

Als u de grond heeft gekocht van de gemeente, dan wilt u uiteraard uw bedrijfspand laten bouwen. Het ontwerp hiervan moet voldoen aan de eisen die een gemeente stelt. Omdat de meeste ondernemers dit niet elke dag doen, kunt u ook in deze fase rekenen op de hulp en kennis van Businesspark Haaglanden. Ons team heeft de expertise in huis om te helpen bij uw bouwplannen en deze vooraf te toetsen aan de verschillende bestemmingsplannen en procedures. Daarnaast kan zij, desgewenst deuren bij gemeenten openen. Handig als uw bouwplannen niet 1-op-1 passen binnen de regels. Dit bespaart u veel tijd, kopzorgen en kosten.