weet waar u onderneemt
professionele hulp bij vestiging in groeiregio Haaglanden

De regionale markt

De regionale markt

Neem contact op


Voor elke vraag kunt u bij ons terecht  op werkdagen: 09:00 uur tot 17:00 uur.

Bel: 088 - 015 17 00

 

Of stuur een e-mail

Deelnemende gemeenten

Businesspark Haaglanden is een zelfstandig en onafhankelijk samenwerkingsverband van de gemeenten Den Haag, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk. Businesspark Haaglanden heeft bedrijfskavels in haar assortiment van vijf bedrijventerreinen, te weten: HarnaschPolder, Wateringse Veld, Heron, Boezem Oost en Harbour Village Plaspoelpolder .

Waarom samenwerken?

Voor individuele gemeenten bleek het steeds lastiger en duurder om kleine delen beschikbare grond aan de man te brengen. Daarnaast was het voor de ondernemers in de regio door de versnippering van het aanbod onnodig moeilijk om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden in de regio. Samenwerking is voor zowel de ondernemers als de gemeenten een logische en kosteneffectieve stap. Belangrijke bijkomstigheid is dat alle kennis over de mogelijkheden van de regio nu ook gecentraliseerd is.

Grond blijft van de gemeente

De grond blijft wel eigendom van de deelnemende gemeenten. Dus op het moment dat duidelijk is welke locatie uw voorkeur heeft, dan schuiven de betreffende gemeentelijke specialisten aan tafel. U koopt dus nog altijd de grond van de gemeente. Dat betekent dat u moet voldoen aan de (bouw)regels die op gemeentelijk niveau zijn afgesproken. De specialisten van Businesspark Haaglanden zitten bij deze gesprekken uiteraard ook aan tafel om uw belangen te behartigen.